Fredrik Rosén, skattejurist Mazars Malmö

"Att Mazars har hela konceptet av en fullservicebyrå är en av de saker som jag tycker gör oss unika."

Fredrik Rosén är skattejurist med lång erfarenhet av rådgivning i momsfrågor och spetskompetens inom häst- och lantbruksverksamhet. 
Berätta lite om din bakgrund. 
– Jag kommer senast från LRF Konsult där jag jobbat sedan 2002. Under min tid där har jag jobbat med både skatterådgivning och processer avseende mervärdesskatt – särskilt rörande häst- och lantbruksverksamheter, men också enskild näringsverksamhet/näringsfastighet och deklarationsplanering i enskild firma. Innan LRF Konsult arbetade jag på PwC och dessförinnan det som kammarrättsassessor (en domartitel) med fokus på framförallt skatte- och försäkringsmål. Så jag har stor erfarenhet av olika processer, vilket jag också tycker är otroligt spännande och givande.
Vad var det som gjorde att du blev intresserad av frågor som rör just hästverksamhet?
– Den som vill driva verksamhet med hästar i fokus – oavsett om det gäller ridsport, trav, galopp eller uppfödning blir ofta ifrågasatt. Det är ju en speciell bransch eftersom det kan dröja många år innan verksamheten ger inkomst, det kan till exempel handlar om att träna, eller föda upp en häst i toppklass. Det gör att dessa företagare ofta ifrågasätts på ett helt annat sätt än andra. Just den orättvisan gjorde att jag fick upp ögonen för ämnet och nu har det blivit en av mina specialiteter. 
Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb här på Mazars?
– Jag ser självklart fram emot att fortsätta utvecklas, fördjupa mig ännu mer i momsfrågor och hoppas fortsätta jobba med hästverksamheter, hålla föreläsningar och kurser. Men jag hoppas också få möjlighet att sätta Mazars på kartan som en aktör som kan hästbeskattning. Att Mazars har hela konceptet av en fullservicebyrå är en av de saker som jag tycker gör Mazars unikt. Dessutom, vill jag tillägga, har jag fått ett väldigt bra intryck av mina nya kollegor – fokuserade, ödmjuka och jordnära människor.